Máxima televisieserie wil de internationale ether beheersen

Het leven en de tijd van koningin Máxima krijgen een koninklijke behandeling in Máxima, een nieuwe serie die dit weekend debuteert op Videoland met een eerste seizoen van zes afleveringen. Het is het nieuwste tv-programma dat hoopt het succes van The Crown te evenaren.

De populaire serie over de regeerperiode van koningin Elizabeth eindigde in december in het zesde en laatste seizoen en heeft vele prijzen gewonnen, waaronder twee Golden Globes. Maar is er genoeg drama rondom de Nederlandse royals om de aandacht van zowel lokale als internationale kijkers vast te houden?

Dat valt nog te bezien, maar de kritische reacties op Máxima in Nederland waren gemengd en enigszins bizar nadat de pers en gasten vorige week de eerste twee afleveringen te zien kregen.

Een recensent van De Volkskrant gaf de serie vier van de vijf sterren en prees de prestaties van de Argentijnse actrice Delfina Chaves in de titelrol. Een andere recensent wenste dat de serie ‘meer naakt’ zou bevatten.

Een tweede seizoen is al in de maak en werd eerder deze week aangekondigd. De productie staat gepland om in oktober te beginnen.

Het eerste seizoen richt zich grotendeels op Máxima’s verkering met toenmalig kroonprins Willem-Alexander. Het is gebaseerd op Máxima Zorreguieta van de Nederlandse journaliste Marcia Luyten: Motherland, een biografie die werd uitgebracht in de aanloop naar de 50e verjaardag van de koningin.

Ondanks het uitgangspunt hoeven kijkers geen zonnige romcom te verwachten. Máxima serie https://znaki.fm/nl/teams/maxima-serie/ gaat ook in op de controverses rond Máxima’s vader, Jorge Zorreguieta. Hij was minister van Landbouw van Argentinië tijdens het beruchte regime van militaire dictator Jorge Rafael Videla.

Terwijl Zorreguieta vervolging voor de mensenrechtenschendingen van het regime wist te voorkomen en elke betrokkenheid ontkende, werd Máxima’s verloving met Willem-Alexander in twijfel getrokken door geleerden en politici. Hun huwelijk moest door het parlement worden goedgekeurd voordat ze in 2002 mochten trouwen. Er was ook een grote concessie: Zorreguieta mocht de ceremonie niet bijwonen.

Máxima’s officiële Nederlandse debuut op Videoland staat gepland voor aanstaande zaterdag, 20 april. Later zal de film in minstens 25 internationale markten worden uitgebracht.

Máxima zelf heeft naar verluidt geen plannen om naar de show te kijken en zegt dat ze het boek ook niet heeft gelezen. Maar ze zei ook, volgens het AD, dat zij en haar man volledig achter het recht op artistieke vrijheid staan, en voor filmmakers om te maken wat hen uitkomt.

Call Now ButtonLlamar
WhatsApp Inicie Chat con asesor de Cartones De Colombia